Login  |  Register
Nissanhelp.com - All About Nissan
Do-It-Yourself Maintenance Owners Manuals Recalls/Campaigns Service Bulletins Service Manuals Nissan OBDII Codes Glossary & Acronyms More...
Member's Ride Photos Stock Photo Gallery
Classifieds - For Sale Classifieds - Wanted To Buy Classifieds - Mechanic Wanted Classifieds - Auto Services Search Auto Parts
Register FAQ Social Groups Mark Forums Read
2007 Xterra P0335 Crankshaft Position Sensor Trouble Forums > > 2007 Xterra P0335 Crankshaft Position Sensor Trouble 2007 Xterra P0335 Crankshaft Position Sensor Trouble
Forgot Password? Join Us!


Xterra Nissan Xterra Discussion Forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-12-2009, 09:03 AM
Fyodorfoe
Guest
 
Posts: n/a
Default 2007 Xterra P0335 Crankshaft Position Sensor Trouble

My Xterra stalled a couple times while driving down the road. Then it began taking several cranks to start. My first attempt to get the problem fixed was at a small repair shop nearby. They pulled up code P0335 Crankshaft Position Sensor, replaced the part....did not fix problem. They thought maybe it was a bad part, so they ordered another, put it in....same result. They talked with Nissan Tech Support and found they did not have the "more sophistacated" diagnostic tool which the Nissan dealerships use.

Second attempt at Nissan Dealer:
I informed them about history- failed attempt replacing sensor. They said their diagnostic tool indicated same problem. I advised them that it would most likely not work. They were adamant..replaced sensor....you guessed it, same problem.

Now they decide to dig deeper. They noticed I have an automatic start system which is overdrawing on the crankshaft position sensor signal circuit. They directed me to have the system removed. I did. Now the dealership diagnosis indicated same problem P0335. They again replace the sensor...same result...slow start..stalling.

Now they tell me the ECM is bad.....caused by the automatic start system. $1100 to fix....I need a second oppinion...
Reply With Quote
  #2  
Old 09-04-2020, 09:47 PM
blind5072 blind5072 is offline
Registered User
2005 Xterra
 
Join Date: Sep 2020
Posts: 1
Default

I know this was over a decade ago, but worth a shot. Did you ever figure out the problem? Im having the same problem with the same multiple sensors replaced and no fix in sight!
Reply With Quote
Reply

Tags
2007, crankshaft, p0335, position, sensor, trouble, xterra

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 11:42 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.42 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.