Login  |  Register
Nissanhelp.com - All About Nissan
Do-It-Yourself Maintenance Owners Manuals Recalls/Campaigns Service Bulletins Service Manuals Nissan OBDII Codes Glossary & Acronyms More...
Member's Ride Photos Stock Photo Gallery
Classifieds - For Sale Classifieds - Wanted To Buy Classifieds - Mechanic Wanted Classifieds - Auto Services Search Auto Parts
Register FAQ Social Groups Mark Forums Read
Strange problem 2014 sentra sv cvt Forums > > Strange problem 2014 sentra sv cvt Strange problem 2014 sentra sv cvt
Forgot Password? Join Us!


Sentra Nissan Sentra Discussion Forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-07-2018, 12:00 PM
GPad13 GPad13 is offline
Registered User
2014 Sentra
2012 Altima Sedan
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Strange problem 2014 sentra sv cvt

Sometimes (maybe about 1 in 7) when trying to get up to freeway speeds my sentra will get to 40 mph and instead of continuing to accelerate the rpms will just keep climbing (upto and sometimes past redline) and I'm stuck going 40. I can hear the engine is actually going at very high rpms. So I let off the gas and the rpms stay very high. Slowly I'll start to decelerate until the rpms finally drop below 3k. At which point I let back on the gas and it still can't go past 40 mph and the rpms just rocket back up. If I pull over to the shoulder and come to a full stop The problem will fix itself.

I have 73000 miles. I had the transmission fluid changed about a year and a half ago at 58000 for preventative. It started maybe 3 weeks ago when my battery died. I jumped it with my truck and tried to drive to work only to find I couldn't get past 40. The next day on the way to buy a new battery it happened again. Since the new battery it's happened maybe 6 times.

I understand it's a cvt so I don't want to say "shift", but It feels like the ratio is stuck and won't change.

maybe a related symptom is when I coast to slow to a stop the "down shift" is jerky.

Sorry for the long post. Also if it's in the wrong place. I've looked in a few forums and googled my heart out but haven't even found someone with the same problem, let alone a solution. Thank you in advance for any help.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
cvt, problem, sentra, strange

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 02:37 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.42 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.