Nissanhelp.com Forums

Nissanhelp.com Forums (https://x.nissanhelp.com/forums/)
-   Xterra (https://x.nissanhelp.com/forums/xterra/)
-   -   Code PO 0717 (https://x.nissanhelp.com/forums/xterra/31458-code-po-0717-a.html)

vanrichard 04-10-2019 04:03 PM

Code PO 0717
 
My 07 Xterra has this code and I see that the speed turbine sensor is most likely bad. I have seen conflicting stories that say you can install new sensor by pulling the oil pan and some say the transmission has to be removed. Can anyone set me straight on this please? I donít mind pulling the oil pan but removing the transmission is a different story.

smj999smj 04-12-2019 10:07 PM

The harness for the connector is on top of the valve body, so that needs to be removed. The wire runs from the connector to the turbine speed sensor, which is located in the tail shaft extension housing, so that needs to be removed, as well. The question that I can't answer is if you can remove the tail shaft extension housing without removing, or at least lowering, the transmission?

Richvan 04-16-2019 06:47 PM

so I stopped by a transmission shop today to discuss my 717 issue. I told him about the 717 code and told him I replaced the sensor in the tail shaft which I did Saturday. He pulled out his transmission book and said I replaced the wrong sensor??? He said the sensor that triggered that code is on top of the valve body not the tail shaft. Can anyone clear this up? Everything I read said the turbine sensor is what causes the 717 code, but I replaced it and code is still there. Thanks for any help


All times are GMT -8. The time now is 02:14 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.42 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.