Login  |  Register
Nissanhelp.com - All About Nissan
Do-It-Yourself Maintenance Owners Manuals Recalls/Campaigns Service Bulletins Service Manuals Nissan OBDII Codes Glossary & Acronyms More...
Member's Ride Photos Stock Photo Gallery
Classifieds - For Sale Classifieds - Wanted To Buy Classifieds - Mechanic Wanted Classifieds - Auto Services Search Auto Parts
Register FAQ Social Groups Mark Forums Read
Acceleration problems Forums > > Acceleration problems Acceleration problems
Forgot Password? Join Us!


Maxima Nissan Maxima Discussion Forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-05-2019, 10:59 PM
Jphil Jphil is offline
Registered User
2007 Maxima
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 2
Default Acceleration problems

Iíve been having a problem with the acceleration, I brought it to a mechanic and to the Nissan dealership. They said that it wasnít throwing any codes and said there was nothing they could do. I find that the problem is more pronounced in cooler temperatures. Under 60į the problem is present & it worsens at lower temps, but when itís 80į or higher there is no problems.
So when I start accelerating from 0 it will accelerate normally until it hits a certain speed (usually around 30mph) and feels like it jumps up a gear, always going to 2250 RPM. Them as I push the gas pedal the RPMs will rise but the speed wonít increase, or it will increase very slowly (will need to hit 3000-4000 RPM to get to 40 mph). Then when I am done accelerating, it will stay at a higher than normal RPM.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-06-2019, 11:45 PM
smj999smj's Avatar
smj999smj smj999smj is offline
Master Enthusiast
2006 Pathfinder
2003 Frontier King Cab
2003 Frontier KC SVE 4x4
 
Join Date: Jun 2012
Location: Prospect, VA
Posts: 1,823
Default

Is this a CVT transmission?
Reply With Quote
  #3  
Old 08-07-2019, 03:35 AM
Jphil Jphil is offline
Registered User
2007 Maxima
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 2
Default

Yes it has cvt
Reply With Quote
  #4  
Old 11-05-2019, 12:51 AM
Thedanbankston Thedanbankston is offline
Registered User
2008 Maxima
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 1
Default

I have the same problem. Was the problem ever diagnosed?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
acceleration, problems

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 05:05 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.42 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.