Login  |  Register
Nissanhelp.com - All About Nissan
Do-It-Yourself Maintenance Owners Manuals Recalls/Campaigns Service Bulletins Service Manuals Nissan OBDII Codes Glossary & Acronyms More...
Member's Ride Photos Stock Photo Gallery
Classifieds - For Sale Classifieds - Wanted To Buy Classifieds - Mechanic Wanted Classifieds - Auto Services Search Auto Parts
Register FAQ Social Groups Mark Forums Read
2007 Maxima Acceleration Issues Forums > > 2007 Maxima Acceleration Issues 2007 Maxima Acceleration Issues
Forgot Password? Join Us!


Maxima Nissan Maxima Discussion Forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-03-2013, 11:52 AM
ManTig ManTig is offline
Registered User
2007 Maxima
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 2
Default 2007 Maxima Acceleration Issues

I have had this maxima 07 for alittle over a year. Fixed the prob of all the dash lights poping on and not getting over 25 mph when i first bought it. It just some dirt on a Wheel Speed sensor. (easy fix) then good as new

Now a year later im having a similar issue but no lights.
I sit there accelerating and around 45-60mhp the car feels like it pops into nutural. I can put the gas down and the rpms will max out. But i dont push it that far... lol
That would be reaaaally bad :-P
Soo... it will from time to time pop back in and give me huge burst of speed like it used to accelerate. Its been a constant issue for the past week now and im worried it might be the transmission going out. I even tried popping it into the "manual" and shift but it just messes with the RPMs and doesnt give me any pull at all. I even lose speed and have to pull over because it stops me at around 35mph sometimes.

Haven't taken it into a shop to get looked at yet because im BROKE.
If anyone has any info on this... would be most helpful! Being that im in the army I dont have much cash to waste on this
Reply With Quote
  #2  
Old 03-03-2013, 09:35 PM
NissanTech's Avatar
NissanTech NissanTech is offline
Super Moderator
2004 Xterra
 
Join Date: Jun 2005
Location: California
Age: 48
Posts: 12,266
Default

Unfortunately sounds like the transmission problem. You could start by checking the transmission fluid level and condition. If the fluid smell burnt you may have worn out clutches.
__________________
Need A Repair Shop?
Find local automotive repair shops in your area.
AutoCodes.com Shops
Reply With Quote
  #3  
Old 03-03-2013, 11:05 PM
ManTig ManTig is offline
Registered User
2007 Maxima
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 2
Default

Thanks for the advice. Ill check it asap! I was wondering. If it is a trans issue, would that be covered under the 120k mile transmission warranty?
Reply With Quote
  #4  
Old 03-04-2013, 10:07 AM
NissanTech's Avatar
NissanTech NissanTech is offline
Super Moderator
2004 Xterra
 
Join Date: Jun 2005
Location: California
Age: 48
Posts: 12,266
Default

If you have a CVT transmission, then it should be cover.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
2007, acceleration, issues, maxima

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 09:47 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.42 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.