Login  |  Register
Nissanhelp.com - All About Nissan
2018 Altima 2018 Armada 2018 Frontier 2018 GTR 2018 LEAF 2018 Maxima 2018 Murano 2018 NV 2018 Pathfinder 2018 Rogue 2018 Sentra 2018 Titan XD 2018 Versa Note 2018 Versa Sedan 2018 Z
MyNissan Do-It-Yourself Maintenance Owners Manuals Recalls/Campaigns Service Bulletins Service Manuals Tech Challenge Game Nissan OBDII Codes Glossary & Acronyms Cost Estimator More...
Member's Ride Photos Stock Photo Gallery
Classifieds - For Sale Classifieds - Wanted To Buy Classifieds - Mechanic Wanted Classifieds - Auto Services Search Auto Parts
Register FAQ Social Groups Mark Forums Read
Forums > > Issue
Forgot Password? Join Us!


Frontier Nissan Frontier/HB/Truck Discussion Forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-21-2016, 01:42 PM
Wildman32 Wildman32 is offline
Registered User
2011 Frontier Crew Cab
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Issue

I have a 2011 Nissan Frontier SV 4WD. Last night I noticed that my truck would go into limp mode when I tried to Accelerate and that it would get over 3000 RPM's. The truck would get up to 60 mph, but again the acceleration wouldn't get past 3000 rpm. Usually when you truck accelerate, it is suppose to accelerate up to 5000 rpm or to 6000 rpm when you get on it. Again last night I could punch the gas pedal and it wouldn't get past 3000 rpm. It done this off and own last night and at most of the time the truck would accelerate at normal acceleration. It has done this before but would never throw a check engine light. I took it to a parts store today and they put their scanner on it and no code was found, not even a hidden code. Has anyone else had this problem and if so what would be the issue? I don't want to have to take it to the dealership and pay out the butt for a diag if there isn't a code being thrown. Hopefully this isn't the start of transmission problems, even though I am under warranty still.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-21-2016, 02:00 PM
bennyb53's Avatar
bennyb53 bennyb53 is offline
Moderator
2002 Altima
2002 Altima
 
Join Date: Jan 2011
Location: Hawaii
Posts: 2,090
Thanks: 45
Thanked 250 Times in 242 Posts
Default

Talk to Service Manager at Nissan dealer and discuss your issue. If you can get transmission diagnosis claim under your warranty.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-21-2016, 02:04 PM
Wildman32 Wildman32 is offline
Registered User
2011 Frontier Crew Cab
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I will go by tomorrow and talk with them. Thanks!!!
Reply With Quote
  #4  
Old 02-10-2018, 10:06 AM
bruce7872 bruce7872 is offline
Registered User
2007 Frontier King Cab
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Mine was a battery that was about to die. Would turn over the engine and start but I couldn't get it to go but 20 mph. The next day my battery was dead. Wouldn't take a charge so I put a new battery in it but also found that my alternator was bad. Replaced it and no more problems.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
issue

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 09:59 PM.

Privacy Statement - Advertise with Us - Terms of Use - Copyright 1999-2018 Nissanhelp.com
AutoCodes.com - Engine-Codes.com - HelpForCars.net - Infinitihelp.com - Nissanhelp.com
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.0 Beta 2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.