Login  |  Register
Nissanhelp.com - All About Nissan
Do-It-Yourself Maintenance Owners Manuals Recalls/Campaigns Service Bulletins Service Manuals Nissan OBDII Codes Glossary & Acronyms More...
Member's Ride Photos Stock Photo Gallery
Classifieds - For Sale Classifieds - Wanted To Buy Classifieds - Mechanic Wanted Classifieds - Auto Services Search Auto Parts
Register FAQ Social Groups Mark Forums Read
1998 Nissan Frontier Xe 2.4 Running Rich Video With Live Data to help Forums > > 1998 Nissan Frontier Xe 2.4 Running Rich Video With Live Data to help 1998 Nissan Frontier Xe 2.4 Running Rich Video With Live Data to help
Forgot Password? Join Us!


Frontier Nissan Frontier/HB/Truck Discussion Forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-08-2013, 03:14 PM
AiricR AiricR is offline
Registered User
1998 Frontier
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 5
Default 1998 Nissan Frontier Xe 2.4 Running Rich Video With Live Data to help

https://www.youtube.com/watch?v=_Oi7S4qRSpc
^^^^ Live sensor data in video ^^^^
Having a mess of a problem figuring this out.

At first vehicle would run fine until warm and hesitate.

Then after it got warm it would hesitate and eventually die at red lights.

All signs told me MAF so I changed it out. Borrowed a code reader and found P1444 which was evap solenoid. I took it off and cleaned out the charcoal and got the valve to open and re installed and code went away.

I have since replaced plugs,fuel filter and checked upstream o2 sensor which checked out fine.

Got a -0172 - Rich on bank one
Got a maf circuit malfunction

Now no codes and after a full can of seafoam in a full tank and when down to half a tank I added another full can and now it runs sluggish and barely idles at startup but once warm runs good but boggy and idles fine,

I included a video of truck at idle and warm with live sensor data for someone to help me out.

o2 sensor one seems to move but bank 2 does not seem to fluctuate at all. is downstream o2 bad ?

________________

Took out for a drive. and it seems sensor 2 is responsive now more than before.
Video Link bleow with live data while driving:
http://www.youtube.com/watch?v=FCst4...ature=youtu.be

Last edited by AiricR; 10-08-2013 at 06:25 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-08-2013, 07:54 PM
nissan master tech's Avatar
nissan master tech nissan master tech is offline
Tech Enthusiast
2001 Maxima
1998 Pathfinder
2001 maxima 20th aninvers
 
Join Date: Oct 2006
Location: Mountain house. Ca
Posts: 277
Default

From the video the engine temp never goes over 160. It should be 190-210 during normal driving. You either have a tstat issue or a coolant temp sensor issue.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-09-2013, 03:22 AM
AiricR AiricR is offline
Registered User
1998 Frontier
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 5
Default

Thank you for your reply.Would either cause a Rich condition ? would either one throw a code if bad ? Will pick up a thermostat today. Ty

Last edited by AiricR; 10-09-2013 at 03:43 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-09-2013, 02:11 PM
AiricR AiricR is offline
Registered User
1998 Frontier
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 5
Default

I replaced the temp sensor and it managed to climb to 178 max.

Found no thermostat installed , But then found out I was looking in the wrong place... front of enigine behind belts somewhere...will check in the morning how fun thats gonna be

Last edited by AiricR; 10-09-2013 at 02:44 PM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
1998, data, frontier, live, nissan, rich, running, video

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 08:04 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.42 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.