Login  |  Register
Nissanhelp.com - All About Nissan
2018 Altima 2018 Armada 2018 Frontier 2018 GTR 2018 LEAF 2018 Maxima 2018 Murano 2018 NV 2018 Pathfinder 2018 Rogue 2018 Sentra 2018 Titan XD 2018 Versa Note 2018 Versa Sedan 2018 Z
MyNissan Do-It-Yourself Maintenance Owners Manuals Recalls/Campaigns Service Bulletins Service Manuals Tech Challenge Game Nissan OBDII Codes Glossary & Acronyms Cost Estimator More...
Member's Ride Photos Stock Photo Gallery
Classifieds - For Sale Classifieds - Wanted To Buy Classifieds - Mechanic Wanted Classifieds - Auto Services Search Auto Parts
Register FAQ Social Groups Mark Forums Read
Forums > > 2013 Pathfinder AC Only works at 60deg
Forgot Password? Join Us!


DIY Projects Do-It-Yourself Projects

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-24-2018, 10:15 AM
JayFox JayFox is offline
Registered User
2013 Pathfinder
 
Join Date: May 2018
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 2013 Pathfinder AC Only works at 60deg

My wife's 2013 Pathfinder Platinum will only blow cold air when temperature is set at 60deg. Hot air blows if thermostat is changed to 61deg. I've tried AC amp but no change. Any ideas on what is the problem?
Reply With Quote
  #2  
Old 05-24-2018, 06:45 PM
Howard Bell Howard Bell is offline
Enthusiast
2011 Versa
2017 Altima SE-R
 
Join Date: May 2018
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Maybe not the problem but ANY a/c goes off cold for a bit if you move the switch to a higher temperature as staying on will not let it get there. With only one degree it would come back on pretty quick but it should go off with any move upward. My home one does the same. Proof of normal would be dropping the temp to lower than 60 to have it stay working in that direction.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-25-2018, 08:28 AM
JayFox JayFox is offline
Registered User
2013 Pathfinder
 
Join Date: May 2018
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for your input. Unfortunately the cold air never returns. I am thinking maybe a thermostat issue but hoping someone has experienced this before I start throwing parts at it.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-26-2018, 03:09 AM
mpe235's Avatar
mpe235 mpe235 is offline
Moderator
2015 Rogue
 
Join Date: Jun 2006
Location: New York
Posts: 5,487
Thanks: 5
Thanked 251 Times in 234 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by JayFox View Post
Thanks for your input. Unfortunately the cold air never returns. I am thinking maybe a thermostat issue but hoping someone has experienced this before I start throwing parts at it.
That is usually caused by the in car temperature sensor. Check to make sure it is plugged in. On most Nissan's it is in the panel below the steering wheel, by your knees.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
2013, 60deg, pathfinder, works

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 05:57 AM.

Privacy Statement - Advertise with Us - Terms of Use - Copyright 1999-2018 Nissanhelp.com
AutoCodes.com - Engine-Codes.com - HelpForCars.net - Infinitihelp.com - Nissanhelp.com
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.0 Beta 2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.