Login  |  Register
Nissanhelp.com - All About Nissan
Do-It-Yourself Maintenance Owners Manuals Recalls/Campaigns Service Bulletins Service Manuals Nissan OBDII Codes Glossary & Acronyms More...
Member's Ride Photos Stock Photo Gallery
Classifieds - For Sale Classifieds - Wanted To Buy Classifieds - Mechanic Wanted Classifieds - Auto Services Search Auto Parts
Register FAQ Social Groups Mark Forums Read
02+ radio display fix Forums > > 02+ radio display fix 02+ radio display fix
Forgot Password? Join Us!


Audio, Video & Electronics Audio, Video & Electronics posts concerning all models. iPod, Navigation, Bluetooth

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-09-2011, 03:34 PM
lanman
Guest
 
Posts: n/a
Default 02+ radio display fix

I couldn't find anything online on how to fix the dead display issue so I tore it apart and found the problem the old fashion way. Thought I'd post it here for everyone.

If your display is dead, blinking or alternating between dim and bright just re-solder these two surface mount resistors. These are surface mount resistors so just heat one side at a time, and hold it down while you heat it so it doesn't fall of the circuit board.
Attached Thumbnails
02+ radio display fix-img_0147-jpg   02+ radio display fix-img_0148-jpg   02+ radio display fix-img_0151-jpg   02+ radio display fix-img_0152-jpg   02+ radio display fix-img_0154-jpg   02+ radio display fix-img_0156-jpg  

Last edited by lanman; 07-12-2011 at 05:05 AM. Reason: spelling corrections
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to For This Useful Post:
mpe235 (02-27-2012)
  #2  
Old 02-26-2012, 05:51 PM
john7a8 john7a8 is offline
Registered User
2002 Altima
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile

Hi lanman,

Just wanted to say thanks so much for your post on fixing the '02 radio display, your steps and excellent pics all worked like a charm!!!!

You rock!!!!

I now have a working display on my '02 radio again!!!!!!!
Reply With Quote
  #3  
Old 10-01-2013, 03:30 PM
edwgreey edwgreey is offline
Registered User
2002 Altima Sedan
 
Join Date: Aug 2013
Location: New Jersey
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up

Amazing the resistor was loose, I poked gently at #732 with a screw driver and it moved on the circuit board, I used the solder method on both 732 and 733 as directed and it worked. FYI the radio needs antenna connected to complete ground circuit. mega thanks!

Last edited by edwgreey; 10-01-2013 at 03:37 PM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
display, fix, radio

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 02:06 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.42 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.