Login  |  Register
Nissanhelp.com - All About Nissan
Do-It-Yourself Maintenance Owners Manuals Recalls/Campaigns Service Bulletins Service Manuals Nissan OBDII Codes Glossary & Acronyms More...
Member's Ride Photos Stock Photo Gallery
Classifieds - For Sale Classifieds - Wanted To Buy Classifieds - Mechanic Wanted Classifieds - Auto Services Search Auto Parts
Register FAQ Social Groups Mark Forums Read
2006 Nissan Altima 2.5 Cam Position Sensor code Forums > > 2006 Nissan Altima 2.5 Cam Position Sensor code 2006 Nissan Altima 2.5 Cam Position Sensor code
Forgot Password? Join Us!


Altima Nissan Altima Sedan Discussion Forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-13-2020, 04:40 AM
Siblah Siblah is offline
Registered User
2006 Altima Sedan
2006 Altima Sedan
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 2
Default 2006 Nissan Altima 2.5 Cam Position Sensor code

Ok, Iíve read a couple very similar cases on this website but there wasnít a solution posted for either of them. Maybe some one knows.

I bought this car for my daughter, so I wanted it to be good for at least a couple years. Had some white smoke coming from the tail pipe and figured it needed a head gasket. I also had the bright idea to go ahead and change the timing chains on the car since Iíd be tearing into it. So I proceeded to change the head gasket and timing chains and timing chain cover, yes I know how to time these. Iím 99.9% sure itís timed right. The other Altimas Iíve timed are good.

So now we have new plugs, new head and valve cover gasket, new water pump, new timing chains and cover/oil pump. New oil and radiator fluid. I take it for a drive, drives like crap, no get up, no power. The cam code pops up along with the oil light. So I go to autozone and replace the cam sensor. The car doesnít even start with that sensor. I put the old sensor in and starts right up but code comes back.

I have a genuine Nissan cam sensor coming, is that what it is, it needs to be a Nissan sensor? I have yet to find a resolution to this problem. Iím not a super knowledgeable guy on Nissans so any input/help would be greatly appreciated.

Thanks in advance for any help.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-17-2020, 04:05 AM
Siblah Siblah is offline
Registered User
2006 Altima Sedan
2006 Altima Sedan
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 2
Default

Ok, swapped cam sensor with genuine Nissan sensor, nada. Same thing, wonít start. Old sensor will start it right up. I know thereís some smart people on here, can any of you please help?

Thanks!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
altima, cam, nissan, position, sensor

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 12:25 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.42 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.