Login  |  Register
Nissanhelp.com - All About Nissan
Do-It-Yourself Maintenance Owners Manuals Recalls/Campaigns Service Bulletins Service Manuals Nissan OBDII Codes Glossary & Acronyms More...
Member's Ride Photos Stock Photo Gallery
Classifieds - For Sale Classifieds - Wanted To Buy Classifieds - Mechanic Wanted Classifieds - Auto Services Search Auto Parts
Register FAQ Social Groups Mark Forums Read
2010 altima no start,no ignition Forums > > > 2010 altima no start,no ignition 2010 altima no start,no ignition
Forgot Password? Join Us!


Altima Coupe Nissan Altima Coupe Discussion Forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-10-2012, 09:34 AM
enemer enemer is offline
Registered User
2010 Altima
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 3
Default 2010 altima no start,no ignition

they tried to replace ecm in dealership in estonia.however,we dont have altimas in estonia,so they dont have any information about this car.so,after several attemts to program ecu with consult 3,dashboard become blind and push button start is not working.ignition will not go on.all fuses are ok and power comes to bcm.what should i do?replace ecm?what could be the problem?
Reply With Quote
  #2  
Old 08-10-2012, 10:44 AM
bennyb53's Avatar
bennyb53 bennyb53 is offline
Moderator
2002 Altima
2002 Altima
 
Join Date: Jan 2011
Location: Hawaii
Posts: 2,100
Default

you are correct, Altimas are only sold in North and South America. in Europe Nissan sells Teana using the same flatform but that's where the similarities end.

is it still under warranty? ECM needs replacement for 2010, not impossible but highly improbable. i don't know if CONSULT III in Estonia is the same in North America considering the cars are not sold there. my gut feeling it is cuz people are moving around these days. if you really need a new ECM you can order it from the U.S. if I were you I would get my own OBD II reader from the States for under $75 also. hope this helps.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-10-2012, 11:56 PM
enemer enemer is offline
Registered User
2010 Altima
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 3
Default 2010 altima wont start.

well,my question is that where is the problem.ecu has nothing to do with power supply to inside car by my mind.like accessories and dashboard.seems like problem is with bcm.they sucseed to change ecm once but abs light come on and they changed it back.and car was with front end damage,ecm was damaged externally.but it was driving normally.reason,why i wanted to replace it was that sometimes mil come on and shows accelerator position fault.i checked wiring,and after that i thought it is faulty ecm.i have it,brought from usa.so now i dont know,what to do.if ignition is off,they are not able to get connected with car.and ignition will not come on.and all this happened during programming procsess.consult pc is same that in us.but there is no specific data about this car inside.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-11-2012, 02:02 AM
bennyb53's Avatar
bennyb53 bennyb53 is offline
Moderator
2002 Altima
2002 Altima
 
Join Date: Jan 2011
Location: Hawaii
Posts: 2,100
Default

1. aahhh....you didn't mention in your first post the front end and ECM damage. it may be external damage, if you don't believe me open it the circuit board is probably damaged.
2. consult III there do not support Altima as you said there's no data. i think the dealer can buy the software and download it to consult III. ? is are they willing to pay for it. visit nissantechmate.com or call at: 1-800-662-2001. i'm sure dealer there has access to them.
3. its useless to install a new ECM if consult don't support it cuz you have to programm your keys and the NATS.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-11-2012, 06:41 AM
enemer enemer is offline
Registered User
2010 Altima
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 3
Default 2010 altima wont start.

yes,they can program keys and replace ecm.they got even pin gode for it.problem is that during this process something happened and now ignition dont go on.this is unusual condition for local dealer,cause they dont have push button vehicles.on regular car you will turn the key and ignition is on.it wont start without unprogramed key but ignition goes on.in my car everything is totally blind,exept lights.at the first thing,when programming starts,it will delete all existing keys.so,now i dont know,what is the reason.is it in my car or they jiust dont know,how to do that.may be it is normal condition when programming is not comleted.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
2010, altima, ignition, start

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 07:17 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.42 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.