Login  |  Register
Nissanhelp.com - All About Nissan
All Models, All Years 2017 Armada 2016 Altima Sedan 2016 Frontier 2016 JUKE 2016 LEAF 2016 Maxima 2016 Murano 2016 NV 2016 Rogue 2016 Sentra 2016 Titan XD 2016 Versa Note 2016 Versa Sedan 2016 Z Concept Models
MyNissan Do-It-Yourself Maintenance Owners Manuals Recalls/Campaigns Service Bulletins Service Manuals Tech Challenge Game Nissan OBDII Codes Glossary & Acronyms Cost Estimator More...
Member's Ride Photos Stock Photo Gallery
Classifieds - For Sale Classifieds - Wanted To Buy Classifieds - Mechanic Wanted Classifieds - Auto Services Search Auto Parts
Register FAQ Social Groups Mark Forums Read
Forums > > Xterra fuel pump working but not...its wierd!
Forgot Password? Join Us!


Xterra Nissan Xterra Discussion Forum

User Tag List

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-07-2017, 06:05 PM
Roosterspur's Avatar
Roosterspur Roosterspur is offline
Registered User
2000 Xterra
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default Xterra fuel pump working but not...its wierd!

ping tank
I had an issue in my 00 xterra 3.3 it would act like it was running out of fuel but only after getting to operating temp. I changed everything I could think of. Plugs ...wires...cap...rotor..distributor..maf sensor...tps sensor....fuel filter...air filter...fuel pump...and fuel sending unit. Now it won't start at all. I traced everything back to the fuel,tank. Fuel pump is running but not sending fuel. I took it out placed it in a bucket of gas applied direct 12v and it pumps like crazy. But once it's back in the tank it spins but doesn't pump. What in the world,could cause this. My car has 160000 miles. My car has an automatic transmission.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-10-2017, 07:29 PM
smj999smj's Avatar
smj999smj smj999smj is offline
Master Enthusiast
2006 Pathfinder
2003 Frontier King Cab
2003 Frontier SVE
 
Join Date: Jun 2012
Location: Prospect, VA
Posts: 1,440
Thanks: 1
Thanked 227 Times in 211 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

Are you sure the pump is running when it is installed in the tank? These vehicles had problems with the fuel sending unit. The circuit for the fuel pump within the sending unit would corrode and the circuit would "open," or, have high resistance, causing the fuel pump not to work. This issue was recalled and, if it was never done, would still be available for your vehicle. Just contact any Nissan dealer or their customer service hotline and ask them to check you VIN for any open recalls or campaigns. You can also check on Nissan's website. For more details, you can refer Nissan technical service bulletin NTB04-062c, which you can download here:

http://x.nissanhelp.com/forums/Knowledgebase/links/375/
Reply With Quote
  #3  
Old 05-12-2017, 03:02 PM
MTGunner's Avatar
MTGunner MTGunner is offline
Registered User
2000 Xterra
2000 Xterra
 
Join Date: Jun 2015
Location: NW Montana
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

Underneath where the connector to the fuel sending unit could be the problem as the plastic has a tendency to break and allow moisture to get to the two connections that at times will erode and not allow power to get to the pump itself. If this is the case you will have to replace the entire furl sending unit.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
fuel, notits, pump, wierd, working, xterra

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 06:51 PM.

Privacy Statement - Advertise with Us - Terms of Use - Copyright 1999-2017 Nissanhelp.com
AutoCodes.com - Engine-Codes.com - HelpForCars.net - Infinitihelp.com - Nissanhelp.com
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.0 Beta 2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.