Login  |  Register
Nissanhelp.com - All About Nissan
All Models, All Years 2017 Armada 2016 Altima Sedan 2016 Frontier 2016 JUKE 2016 LEAF 2016 Maxima 2016 Murano 2016 NV 2016 Rogue 2016 Sentra 2016 Titan XD 2016 Versa Note 2016 Versa Sedan 2016 Z Concept Models
MyNissan Do-It-Yourself Maintenance Owners Manuals Recalls/Campaigns Service Bulletins Service Manuals Tech Challenge Game Nissan OBDII Codes Glossary & Acronyms Cost Estimator More...
Member's Ride Photos Stock Photo Gallery
Classifieds - For Sale Classifieds - Wanted To Buy Classifieds - Mechanic Wanted Classifieds - Auto Services Search Auto Parts
Register FAQ Social Groups Mark Forums Read
Forums > > 2000 xterra transmission problem
Forgot Password? Join Us!


Xterra Nissan Xterra Discussion Forum

User Tag List

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-17-2011, 05:09 PM
dale51's Avatar
dale51
Guest
 
Posts: n/a
Mentioned: Post(s)
Tagged: Thread(s)
Default 2000 xterra transmission problem

have just put on a new timing belt on 3.3 motor worked fine but after a few days it started the idle started to float up and down the code came up for the TPS and the knock sensor, adjusted the TPS and it seemed fine went for a ride and after about 20 miles the transmission lost third gear, there was no slipping, no grinding just gone, replaced the TPS cleared the codes and still no third gear first, second, and overdrive work work fine anybody else ever have this problem, would like to figure it out
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to For This Useful Post:
  #2  
Old 09-08-2011, 08:22 AM
Chas 51's Avatar
Chas 51
Guest
 
Posts: n/a
Mentioned: Post(s)
Tagged: Thread(s)
Default

I am having the same problem,Can you give some advice?
Reply With Quote
  #3  
Old 09-08-2011, 03:58 PM
dale51's Avatar
dale51
Guest
 
Posts: n/a
Mentioned: Post(s)
Tagged: Thread(s)
Unhappy transmission

I have had the transmission checked out and found out that the the third and now fourth gear clutchs are gone. I have to replace the transmission, I have priced new and rebuilt transmissions and there is little change in the cost, And i would buy a new one, but have found a used one with a 90 day guaranty, so i am going to go that route.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-08-2011, 05:07 PM
Chas 51's Avatar
Chas 51
Guest
 
Posts: n/a
Mentioned: Post(s)
Tagged: Thread(s)
Default

Thank you for your help.Did you have any problems with ASB or cruise or speedo?
Reply With Quote
  #5  
Old 09-09-2011, 10:56 AM
dale51's Avatar
dale51
Guest
 
Posts: n/a
Mentioned: Post(s)
Tagged: Thread(s)
Default

not yet i haven't replaced the transmission yet i will do it this week if i can finish scraping up the money
Reply With Quote
  #6  
Old 09-20-2011, 11:00 PM
Chas 51's Avatar
Chas 51
Guest
 
Posts: n/a
Mentioned: Post(s)
Tagged: Thread(s)
Default

Dale,I have been told that the speedsending unit can cause the same problem , have you heard anything like that?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
2000, problem, transmission, xterra

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 12:37 PM.

Privacy Statement - Advertise with Us - Terms of Use - Copyright 1999-2016 Nissanhelp.com
AutoCodes.com - HelpForCars.net - Infinitihelp.com - Nissanhelp.com
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.0 Beta 2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.