Login  |  Register
Nissanhelp.com - All About Nissan
All Models, All Years 2014 370Z Coupe 2014 370Z Coupe Nismo 2014 370Z Roadster 2013 Altima Coupe 2014 Altima Sedan 2014 Armada 2014 Cube 2014 Frontier Crew 2014 Frontier King 2014 GT-R 2014 JUKE 2014 JUKE NISMO 2013 Leaf 2014 Maxima
2014 Murano 2013 CrossCabriolet 2013 NV Cargo 2013 NV Passenger 2013 NV200 2014 Pathfinder 2014 Pathfinder Hybrid 2014 Quest 2014 Rogue 2014 Sentra 2014 Titan Crew 2014 Titan King 2014 Versa Note 2014 Versa Sedan 2014 Xterra Concept Models
MyNissan Do-It-Yourself Maintenance Owners Manuals Recalls/Campaigns Service Bulletins Service Manuals Tech Challenge Game Nissan OBDII Codes Glossary & Acronyms Cost Estimator More...
Member's Ride Photos Stock Photo Gallery
Classifieds - For Sale Classifieds - Wanted To Buy Classifieds - Mechanic Wanted Classifieds - Auto Services Search Auto Parts Ultimate Reflector Auto Sun Shades Custom Fit Car Covers Auto Snow Shades Berber Auto Mats Coco Auto Mats Designer Auto Mats Diamond Plate Auto Mats Fashion Auto Mats Flexomats Auto Mats Hexomats Auto Mats
Register FAQ Social Groups Mark Forums Read
Forums Nissan Models Titan diff lock light flashing
Forgot Password? Join Us!


Titan Nissan Titan Discussion Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 02-19-2009, 01:36 PM
streamcast's Avatar
Master Enthusiast
1997 Altima
1995 Sentra
1995 Nissan sentra
 
Join Date: Jan 2009
Location: CANADA
Age: 43
Posts: 1,225
Thanks: 6
Thanked 46 Times in 44 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default diff lock light flashing

2004 Titan when engaging diff lock light flashes. Initially diff lock solenoid open circuit. Replaced diff. Lasted for 2 weeks and diff light flashing again. terminal 12 showed 12.volts when on and 4.0 volts when off. Terminal 11, .57V when on and Batt volts when off. Found a bunch of wires just before the rear wheel the where overheated but not exposed. Separated the wires and no difference. I am going to replace the damaged wires but if anyone has any other suggestions would be great.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 02-21-2009, 10:04 AM
NissanTech's Avatar
Super Moderator
2004 Xterra
 
Join Date: Jun 2005
Location: California
Age: 42
Posts: 11,327
Thanks: 425
Thanked 452 Times in 411 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

I never had that problem before but based on the information you have provided:

Quote:
terminal 12 showed 12.volts when on and 4.0 volts when off. Terminal 11, .57V when on and Batt volts when off
sounds like the "Differential Lock Control Unit" is not grounding the solenoid. Start by repairing the wires, as you suggested, and then check the ground. Poor ground can also be the cause of the overheated wires.
__________________
CarZone Auto Repair - Nissan Service Center - Van Nuys CA

Nissan OBD-II Trouble Codes

Show your support to our forums and get unlimited access to the knowledge base files: Subscribe
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 02-21-2009, 03:28 PM
mpe235's Avatar
Moderator
2013 Rogue
 
Join Date: Jun 2006
Location: New York
Posts: 5,211
Thanks: 4
Thanked 202 Times in 189 Posts
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

Were the wires just above the exhaust? Is your tail pipe missing?
__________________
Nissan Master certified Technician
Hybrid and GTR certified
EV certified
ASE Master Certified.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 02-25-2009, 06:54 PM
streamcast's Avatar
Master Enthusiast
1997 Altima
1995 Sentra
1995 Nissan sentra
 
Join Date: Jan 2009
Location: CANADA
Age: 43
Posts: 1,225
Thanks: 6
Thanked 46 Times in 44 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

it is that area but no the exhaust is there. it is at the branch where it carries across to the drivers side and travels straight on back to the rear on the right side. it is just before and just after the branch off
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 08-19-2009, 06:46 PM
2005 Nismo on 20's's Avatar
Registered User
2005 Frontier King Cab
2007 Maxima
2005 Frontier
 
Join Date: Aug 2009
Location: South Carolina
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

I have a 2wd 2005 Nismo KC and cannot engage my E-locker. When I hit the switch on the dash the diff lock light just flashes and never turns solid. From my owners manual my truck must be in 4-lo to engage the locker. My truck is a 2wd. Any help would be greatly appreciated.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 09-30-2009, 10:10 PM
jasonyman's Avatar
Registered User
2006 Titan Crew Cab
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

check your brake fluid. seriously though... i know it sounds funny but the sensor on the cap can through this trouble light. make sure the resev. is topped off.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 01-13-2010, 06:37 PM
streamcast's Avatar
Master Enthusiast
1997 Altima
1995 Sentra
1995 Nissan sentra
 
Join Date: Jan 2009
Location: CANADA
Age: 43
Posts: 1,225
Thanks: 6
Thanked 46 Times in 44 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

Fixed the problem, had to run a replace the 2 wires to the diff lock solonoid from connector C1 to the diff. All ok.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
diff, flashing, light, lock

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 06:37 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.6.0