Login  |  Register
Nissanhelp.com - All About Nissan
All Models, All Years 2017 Armada 2016 Altima Sedan 2016 Frontier 2016 JUKE 2016 LEAF 2016 Maxima 2016 Murano 2016 NV 2016 Rogue 2016 Sentra 2016 Titan XD 2016 Versa Note 2016 Versa Sedan 2016 Z Concept Models
MyNissan Do-It-Yourself Maintenance Owners Manuals Recalls/Campaigns Service Bulletins Service Manuals Tech Challenge Game Nissan OBDII Codes Glossary & Acronyms Cost Estimator More...
Member's Ride Photos Stock Photo Gallery
Classifieds - For Sale Classifieds - Wanted To Buy Classifieds - Mechanic Wanted Classifieds - Auto Services Search Auto Parts
Register FAQ Social Groups Mark Forums Read
Forums > > 13 Pathy security shut out
Forgot Password? Join Us!


Pathfinder Nissan Pathfinder Discussion Forum

User Tag List

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-10-2017, 10:17 AM
LoveyNes's Avatar
LoveyNes LoveyNes is offline
Registered User
2013 Pathfinder
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 6
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default 13 Pathy security shut out

I had some work done on my car 2 days ago, not the first time I've had work done under the hood. But this time when the mechanic was finished installing the new part and he went to turn the car back on, the car the car would not turn over. I can turn the car on and off but the engine won't turn over. The lights in the dash turn on, and the dash display shows that I need to put my foot on the break and press the key button. The break pedal feels stiff, the wheel feels stiff and nothing happens. Also oddly my keyfob won't lock or unlock the doors. If I try to use the button inside the car to open the doors that won't work either even though the car has power to it. The battery is good, we've reset the computer, put a new battery in the keyfob, pull the steering wheel hard left and right and still nothing, oh break lights come on too. It's like the car shut itself into protection mode or something. Please help
Reply With Quote
  #2  
Old 09-10-2017, 03:19 PM
LoveyNes's Avatar
LoveyNes LoveyNes is offline
Registered User
2013 Pathfinder
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 6
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

A little update to the problem, I was rummaging around under the hood and took out the fusible link holder that connects to the battery (lots of corrosion). Noticed that the 250v link was blown...could that be causing the issue of the car not starting?
Reply With Quote
  #3  
Old 09-11-2017, 05:46 PM
mpe235's Avatar
mpe235 mpe235 is offline
Moderator
2015 Rogue
 
Join Date: Jun 2006
Location: New York
Posts: 5,444
Thanks: 5
Thanked 242 Times in 225 Posts
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

Quote:
Originally Posted by LoveyNes View Post
A little update to the problem, I was rummaging around under the hood and took out the fusible link holder that connects to the battery (lots of corrosion). Noticed that the 250v link was blown...could that be causing the issue of the car not starting?
Yes it could.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
pathy, security, shut

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 10:26 AM.

Privacy Statement - Advertise with Us - Terms of Use - Copyright 1999-2017 Nissanhelp.com
AutoCodes.com - Engine-Codes.com - HelpForCars.net - Infinitihelp.com - Nissanhelp.com
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.0 Beta 2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.