Login  |  Register
Nissanhelp.com - All About Nissan
All Models, All Years 2014 370Z Coupe 2014 370Z Coupe Nismo 2014 370Z Roadster 2013 Altima Coupe 2014 Altima Sedan 2014 Armada 2014 Cube 2014 Frontier Crew 2014 Frontier King 2014 GT-R 2014 JUKE 2014 JUKE NISMO 2013 Leaf 2014 Maxima
2014 Murano 2013 CrossCabriolet 2013 NV Cargo 2013 NV Passenger 2013 NV200 2014 Pathfinder 2014 Pathfinder Hybrid 2014 Quest 2014 Rogue 2014 Sentra 2014 Titan Crew 2014 Titan King 2014 Versa Note 2014 Versa Sedan 2014 Xterra Concept Models
MyNissan Do-It-Yourself Maintenance Owners Manuals Recalls/Campaigns Service Bulletins Service Manuals Tech Challenge Game Nissan OBDII Codes Glossary & Acronyms Cost Estimator More...
Member's Ride Photos Stock Photo Gallery
Classifieds - For Sale Classifieds - Wanted To Buy Classifieds - Mechanic Wanted Classifieds - Auto Services Search Auto Parts Ultimate Reflector Auto Sun Shades Custom Fit Car Covers Auto Snow Shades Berber Auto Mats Coco Auto Mats Designer Auto Mats Diamond Plate Auto Mats Fashion Auto Mats Flexomats Auto Mats Hexomats Auto Mats
Register FAQ Social Groups Mark Forums Read
Forums Nissan Models Murano strange squealing sound
Forgot Password? Join Us!


Murano Nissan Murano Discussion Forum

User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 05-02-2011, 07:08 PM
truonyxrose's Avatar
Registered User
2011 Murano
2011 Murano SL
 
Join Date: May 2011
Location: Yonkers, NY
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default strange squealing sound

Im noticing a high pitched squealing sound coming from what seems like the passenger side front tire. being that ive only had the car 4 months(2011 sl) i know it cant be in need of new breaks.

i seem to only hear it after the car has been sitting for a number of hours(basically hear it during the first drive of the day) and only for about 50 feet. not when breaking, only when coasting or low acceleration. its the exact sound you would hear if you needed your breaks changed. i dont hear it if i go about say 20 mph and i only seem to hear it for about 50 ft worth of driving... any ideas?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 05-02-2011, 07:41 PM
NissanTech's Avatar
Super Moderator
2004 Xterra
 
Join Date: Jun 2005
Location: California
Age: 43
Posts: 11,376
Thanks: 428
Thanked 463 Times in 418 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

I never had that problem before, and as you mention, I don't think the problem either. The only thing I can't that can cause that problem is a road debris or a bent rotor backing plate. Take it to the dealer, they should be able to fix that problem under warranty.
__________________
CarZone Auto Repair - Nissan Service Center - Van Nuys CA

Nissan OBD-II Trouble Codes

Show your support to our forums and get unlimited access to the knowledge base files: Subscribe
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 05-03-2011, 07:09 AM
truonyxrose's Avatar
Registered User
2011 Murano
2011 Murano SL
 
Join Date: May 2011
Location: Yonkers, NY
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

took it to the dealer and asked them to check on it while i got my oil change. they had one of the mechanics take a ride with me and of course the car didnt make a peep. i described to him when i heard the sound and where it seemed to be coming from... and he asked if i let the car warm up b4 driving, and i told him no. and he had like this aha look. and i said come on.. warming up cars is for olddd cars.. this is a 4 month old car and its 60+ degrees outside. he said it could be the belt and let the car warm up. I'm not sure what to think anymore.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 09-01-2011, 10:47 PM
webgod's Avatar
Registered User

2006 Murano
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

Had similar experience with my 2006 Murano when it had approx. 15k mile( year old) . Whenever I back out of the garage or get out of parking lot after the car had sat for awhile I hear squeaking / strange sound . Was not sure if it was break or what so I had my hubby listen while I was backed out of garage. He said it was the breaks. Took it to dealer to check it out. They told me similar reason they told you... " When car ( break ) is cold squeaking normally happens..yadayada..." So I went to an independent mechanic he said need new breaks. Finally my husband looked online and found a TSB for said squeaking breaks for the Murano. Went back to dealer and told them about a TSB for said breaks and they finally fixed it.
Sorry can remember the TSB # but you should check it out. Good luck.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
sound, squealing, strange

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 08:38 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.6.0
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.