Login  |  Register
Nissanhelp.com - All About Nissan
All Models, All Years 2015 Armada 2015 Frontier 2015 GT-R 2015 JUKE 2015 Maxima 2015 Sentra 2015 Rogue 2015 Titan 2015 Xterra 2015 370Z
2014 370Z Coupe Nismo 2014 370Z Roadster 2014 Altima Sedan 2014 Cube 2014 JUKE NISMO 2014 Murano 2014 Pathfinder 2014 Pathfinder Hybrid 2014 Quest 2014 Versa Note 2014 Versa Sedan Concept Models
MyNissan Do-It-Yourself Maintenance Owners Manuals Recalls/Campaigns Service Bulletins Service Manuals Tech Challenge Game Nissan OBDII Codes Glossary & Acronyms Cost Estimator More...
Member's Ride Photos Stock Photo Gallery
Classifieds - For Sale Classifieds - Wanted To Buy Classifieds - Mechanic Wanted Classifieds - Auto Services Search Auto Parts Ultimate Reflector Auto Sun Shades Custom Fit Car Covers Auto Snow Shades Berber Auto Mats Designer Auto Mats Diamond Plate Auto Mats Fashion Auto Mats Hexomats Auto Mats
Register FAQ Social Groups Mark Forums Read
Forums > > 95 Maxima starts fine, runs fine, then just dies!
Forgot Password? Join Us!


Maxima Nissan Maxima Discussion Forum

User Tag List

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-01-2008, 06:25 AM
dschaum's Avatar
dschaum
Guest
 
Posts: n/a
Mentioned: Post(s)
Tagged: Thread(s)
Default 95 Maxima starts fine, runs fine, then just dies!

95 Maxima starts fine, runs fine, then just dies! Starts right back up and runs fine a while then dies again.
I changed the ignition switch and fuel filter and it still does it. I NEED HELP?

Thanks,
Dave
Reply With Quote
  #2  
Old 09-01-2008, 11:30 AM
NissanTech's Avatar
NissanTech NissanTech is offline
Super Moderator
2004 Xterra
 
Join Date: Jun 2005
Location: California
Age: 44
Posts: 11,716
Thanks: 444
Thanked 501 Times in 452 Posts
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

Is the engine light ON?
If the engine light is not ON, start by checking the fuel pressure. Installed a fuel pressure gauge between the fuel filter and injector rail and monitor the fuel pressure. When the engine is running the pressure should be around 32 psi.
__________________
CarZone Auto Repair - Nissan Service Center - Van Nuys CA

Nissan OBD-II Trouble Codes

Show your support to our forums and get unlimited access to the knowledge base files: Subscribe
Reply With Quote
  #3  
Old 09-01-2008, 08:45 PM
dschaum's Avatar
dschaum
Guest
 
Posts: n/a
Mentioned: Post(s)
Tagged: Thread(s)
Default

The check engine light has been on for 10 years. I guess I'd better take it in for a check up.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-02-2008, 01:53 PM
sergey85's Avatar
sergey85 sergey85 is offline
Master Enthusiast
2002 Maxima
 
Join Date: Jan 2008
Location: Louisville,KY
Age: 29
Posts: 2,033
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

just take it to autozone or advance autoparts and they will scan it for free, once u get the codes post them here and we will try to help u out.
__________________

2002 Maxima GLE Silver on Black
| Berk Intake w/AEM Dryflow | Clear Sidemarker Lights w/PIAA L.E.D|PIAA L.E.D Courtesy and Licence Plate Lights|PIAA White Fogs |Fibre Customs EyeLids | 5% Limo Tint | Brembo Blanks and Hawk HPS Pads |Ebay FSTB|CATTMAN RSB| NWP VIAS Block plate and NWS Spacers| OEM Spoiler | 07 350 z rims on 235/45/18 Goodyear Eagle GT tires| Megan Racing OE-RS Catback |

in training

SHOW YOUR SUPPORT: Subscribe or Donate
Reply With Quote
  #5  
Old 09-15-2008, 07:26 PM
nissan master tech's Avatar
nissan master tech nissan master tech is offline
Tech Enthusiast
2001 Maxima
1998 Pathfinder
2001 maxima 20th aninvers
 
Join Date: Oct 2006
Location: Mountain house. Ca
Posts: 281
Thanks: 1
Thanked 14 Times in 13 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

probably gonna need a aac valve
Reply With Quote
  #6  
Old 09-30-2008, 01:52 PM
ric's Avatar
ric
Guest
 
Posts: n/a
Mentioned: Post(s)
Tagged: Thread(s)
Default

Just recently had the same problem. Stalling would begin when the car reached operating tempature. It too would start right up and stall at the next light. Seemed better on really cold days. Early 1995 Maxima's codes are not read by autozone. I too changed the fuel filter, the radiator temp sensor, air filer, the forward oxygen sensor. I ran thru several fuel cleaners and always put high octane gas. Still stalling. Gave in and took it to a service station ($45), who told me the stalling was due to the MAF sensor. They wanted 350$. I bought it at autozone for $210 (after deposit) and it was a 20 minute job.

Car runs fine now. No more stalling under any circumstances.
Note that the MAF sensor is the most expensive of the sensors that might be culpable. I took the path of least cost to most, but ended up with a bunch of sensors I may not have needed.

Good luck
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
dies, fine, maxima, runs, starts

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 04:00 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.0 Beta 2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.