Login  |  Register
Nissanhelp.com - All About Nissan
All Models, All Years 2017 Armada 2016 Altima Sedan 2016 Frontier 2016 JUKE 2016 LEAF 2016 Maxima 2016 Murano 2016 NV 2016 Rogue 2016 Sentra 2016 Titan XD 2016 Versa Note 2016 Versa Sedan 2016 Z Concept Models
MyNissan Do-It-Yourself Maintenance Owners Manuals Recalls/Campaigns Service Bulletins Service Manuals Tech Challenge Game Nissan OBDII Codes Glossary & Acronyms Cost Estimator More...
Member's Ride Photos Stock Photo Gallery
Classifieds - For Sale Classifieds - Wanted To Buy Classifieds - Mechanic Wanted Classifieds - Auto Services Search Auto Parts
Register FAQ Social Groups Mark Forums Read
Forums > > jumpstart bad
Forgot Password? Join Us!


Maxima Nissan Maxima Discussion Forum

User Tag List

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-09-2017, 07:24 PM
frank wilson's Avatar
frank wilson frank wilson is offline
Registered User
2005 Maxima
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default jumpstart bad

after jumpstarting 2005 maxima the headlights and radio quit working. I didn't do it so I don't know if it was done wrong. all the fuses and relays seem fine. so what's next? when it happened I guess smoke came from the center of the dash board.

Last edited by frank wilson; 11-09-2017 at 07:27 PM. Reason: didnt ask full question
Reply With Quote
  #2  
Old 11-11-2017, 02:10 AM
smj999smj's Avatar
smj999smj smj999smj is offline
Master Enthusiast
2006 Pathfinder
2003 Frontier King Cab
2003 Frontier SVE
 
Join Date: Jun 2012
Location: Prospect, VA
Posts: 1,432
Thanks: 1
Thanked 226 Times in 210 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

It sounds like the battery was cross-jumped. I would first make sure the fusible links are good. Next, I would probably pull the Body Control Module to see if it smells like it was burning and, if possible, disassemble it to check the circuit board for burn marks.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-11-2017, 08:00 AM
frank wilson's Avatar
frank wilson frank wilson is offline
Registered User
2005 Maxima
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

Ok thanks. So while i was working on it i checked the ecm, bcm, the back of the navigation ( cause i guess they made it smoke). The trunk wouldn't open and radio was weird. The guy who owned it came in and told me he used a 200 amp jumper box and had all sorts of stuff glitch out and smoke from dashboard. After i unplugged the computers and plugged tjem back in it all started working again. Except the head lights. Those actually blew out. Now all is fixed so i hope the dude learned what not to do.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
bad, jumpstart

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 06:21 AM.

Privacy Statement - Advertise with Us - Terms of Use - Copyright 1999-2017 Nissanhelp.com
AutoCodes.com - Engine-Codes.com - HelpForCars.net - Infinitihelp.com - Nissanhelp.com
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.0 Beta 2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.