Login  |  Register
Nissanhelp.com - All About Nissan
All Models, All Years 2017 Armada 2016 Altima Sedan 2016 Frontier 2016 JUKE 2016 LEAF 2016 Maxima 2016 Murano 2016 NV 2016 Rogue 2016 Sentra 2016 Titan XD 2016 Versa Note 2016 Versa Sedan 2016 Z Concept Models
MyNissan Do-It-Yourself Maintenance Owners Manuals Recalls/Campaigns Service Bulletins Service Manuals Tech Challenge Game Nissan OBDII Codes Glossary & Acronyms Cost Estimator More...
Member's Ride Photos Stock Photo Gallery
Classifieds - For Sale Classifieds - Wanted To Buy Classifieds - Mechanic Wanted Classifieds - Auto Services Search Auto Parts
Register FAQ Social Groups Mark Forums Read
Forums > > 2000 maxima stalls when put in drive or reverse
Forgot Password? Join Us!


Maxima Nissan Maxima Discussion Forum

User Tag List

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-28-2012, 07:18 AM
rjbdam's Avatar
rjbdam rjbdam is offline
Registered User

2001 frontier
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default 2000 maxima stalls when put in drive or reverse

2000 maxima was stalling as soon as you put it in reverse for about a week, then finally stalled in drive also. feels like a standard transmission if you do not push in clutch stopping at a light. can it be motor mounts, torque convereter solenoid, or torque converter?
Reply With Quote
  #2  
Old 08-28-2012, 09:32 AM
NissanTech's Avatar
NissanTech NissanTech is offline
Super Moderator
2004 Xterra
 
Join Date: Jun 2005
Location: California
Age: 45
Posts: 12,173
Thanks: 459
Thanked 551 Times in 494 Posts
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

How is the transmission fluid level and condition? when was the last time you change the fluid?

Also check the engine idle, instruction to adjust the idle here: 2000-2001 Nissan Maxima Idle Air Volume Learning Procedure | Nissanhelp.com
__________________
CarZone Auto Repair - Nissan Service Center - Van Nuys CA

Nissan OBD-II Trouble Codes

Show your support to our forums and get unlimited access to the knowledge base files: Subscribe
Reply With Quote
  #3  
Old 08-29-2012, 08:36 AM
rjbdam's Avatar
rjbdam rjbdam is offline
Registered User

2001 frontier
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

fluid was changed a few months ago. idle good per specs. motor mount under battery tray looks bad. i am an ASE master tech, but trans not my specialty. rebuilt my share of them, just wondering if this problem happens often to maximas. feels like a manual trans when you drive up to a light without pushing clutch in, thats what this feels like.( i got the revs up a bit and put it in gear and it stalled right out like there was something holding the flywheel or trans ) Bad converter, solenoid, something else? rebuild kit installed, torque converter will be new, just dont want to install and have same problem.

Last edited by rjbdam; 08-29-2012 at 08:38 AM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
2000, drive, maxima, put, reverse, stalls

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 03:44 AM.

Privacy Statement - Advertise with Us - Terms of Use - Copyright 1999-2016 Nissanhelp.com
AutoCodes.com - HelpForCars.net - Infinitihelp.com - Nissanhelp.com
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.0 Beta 2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.