Login  |  Register
Nissanhelp.com - All About Nissan
All Models, All Years 2014 370Z Coupe 2014 370Z Coupe Nismo 2014 370Z Roadster 2013 Altima Coupe 2014 Altima Sedan 2014 Armada 2014 Cube 2014 Frontier Crew 2014 Frontier King 2014 GT-R 2014 JUKE 2014 JUKE NISMO 2013 Leaf 2014 Maxima
2014 Murano 2013 CrossCabriolet 2013 NV Cargo 2013 NV Passenger 2013 NV200 2014 Pathfinder 2014 Pathfinder Hybrid 2014 Quest 2014 Rogue 2014 Sentra 2014 Titan Crew 2014 Titan King 2014 Versa Note 2014 Versa Sedan 2014 Xterra Concept Models
MyNissan Do-It-Yourself Maintenance Owners Manuals Recalls/Campaigns Service Bulletins Service Manuals Tech Challenge Game Nissan OBDII Codes Glossary & Acronyms Cost Estimator More...
Member's Ride Photos Stock Photo Gallery
Classifieds - For Sale Classifieds - Wanted To Buy Classifieds - Mechanic Wanted Classifieds - Auto Services Search Auto Parts Ultimate Reflector Auto Sun Shades Custom Fit Car Covers Auto Snow Shades Berber Auto Mats Coco Auto Mats Designer Auto Mats Diamond Plate Auto Mats Fashion Auto Mats Flexomats Auto Mats Hexomats Auto Mats
Register FAQ Social Groups Mark Forums Read
Forums Nissan Models Altima Coupe Rough Idle on 2008 COupe
Forgot Password? Join Us!


Altima Coupe Nissan Altima Coupe Discussion Forum

User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 01-23-2008, 12:57 PM
plee52's Avatar
Registered User

2008 Altima Coupe
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default Rough Idle on 2008 COupe

I have had a rough idle on my coupe since after 1 week of ownership (Sept 2). It has been brought to the dealer 5 times and they say that all codes match up. I have even got a case with Nissan North america which is getting me nowhere.

I am very frustrated and wonder if ANYONE else has this problem with the coupe. Other than the idle, everything else is great and I love this car.

I just brought it to an independent Nissan tech and he does acknowledge that the idle is rough and that I need to INSIST that Nissan do something about it. Easier said than done.

HELP!!!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 02-11-2008, 06:15 AM
Dr. Laplace's Avatar
Registered User

2008 Altima Coupe 3.5 SE
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

I have the SAME issue!!!! Mine is a 3.5 SE
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 02-11-2008, 07:27 AM
plee52's Avatar
Registered User

2008 Altima Coupe
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default Rough Idle on 3.5 coupe

So have you brought it in to Nissan at all and if so, what did they tell you???

At this point, I am taking it into the 3rd different dealership to see if they happen to have a tech that knows what to do. So far all they tell me is, "all of the codes check out'. Well then the car's computer must be bad.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 02-11-2008, 07:33 AM
plee52's Avatar
Registered User

2008 Altima Coupe
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default Rough Idle

By the way, I also have the 3.5 SE
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 02-11-2008, 03:36 PM
dumbkidyouare's Avatar
Registered User

2004 maxima
 
Join Date: Oct 2007
Location: chitown
Age: 29
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

i have the same problem with my 04 3.5 maxima...im running around 1000 rpm on idle sometimes...i have a check engine code that been on and off for a while...p1273 is da code but i dont know if that has nething to do with the idle because i already replaced my a/f ratio sensor and the MAF...any suggestions????
__________________
EVERYTIME I LOOK IN THE REARVIEW, HOW COME UR ALWAYS THERE!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 02-11-2008, 06:12 PM
mpe235's Avatar
Moderator
2013 Rogue
 
Join Date: Jun 2006
Location: New York
Posts: 5,229
Thanks: 4
Thanked 208 Times in 193 Posts
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

Quote:
Originally Posted by dumbkidyouare View Post
i have the same problem with my 04 3.5 maxima...im running around 1000 rpm on idle sometimes...i have a check engine code that been on and off for a while...p1273 is da code but i dont know if that has nething to do with the idle because i already replaced my a/f ratio sensor and the MAF...any suggestions????
If you replaced the a/f sensor you also have to clear the self learn for the ecm. This is not the same as clearing the codes. I would also suggest doing an idle air volume relearn.
__________________
Nissan Master certified Technician
Hybrid and GTR certified
EV certified
ASE Master Certified.

Last edited by mpe235; 02-18-2008 at 05:09 PM.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 02-13-2008, 12:10 PM
plee52's Avatar
Registered User

2008 Altima Coupe
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default Update on rough idle problem

Well I have been told by 3 Nissan dealerships that you can't adjust the idle on this car.

Guess what? I JUST HAD IT DONE by Precision Z a Nissan mechanic that works specifically on Zs AND on NISSAN dealership owners cars (because they don't trust their own mechanics!)

My ROUGH IDLE IS GONE after 5 months of anguish dealing with the dealerships and Nissan NOrth America.

SO don't let them tell you it can't be done!!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 02-18-2008, 02:45 PM
Dr. Laplace's Avatar
Registered User

2008 Altima Coupe 3.5 SE
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

Care to post how he did it?

I took my car to the stealership today. I', trying to get info before they say "can't be done"
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 02-19-2008, 07:59 AM
plee52's Avatar
Registered User

2008 Altima Coupe
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default Rough Idle

I can't wait to here what they have to say. Be sure to post it.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 02-19-2008, 02:07 PM
plee52's Avatar
Registered User

2008 Altima Coupe
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default Rough Idle

I missed your first question about how he did it.

He is a specialist on Zs but also works on all Nissans.

He has the same 8,000.00 laptop (from a manager friend of his at another local Nissan Dealer) computer that all of the Nissan techs use except that he and his partner know how to dig in and adjust things with a little brain power. (been in business since 1980 and his partner has been a tech for over 15 years) AND NIssan is trying to get him to be one of their Independent Mechanics.

He just can't believe that Nissan wouldn't do it for me. He said that they just stick the thing into the dash and if no codes come up, all must be OK. There lies the difference. These techs don't know a WHOLE lot.

So I wouldn't be surprised if you ran into the same response from the stealership.
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 02-21-2008, 09:44 AM
nissan master tech's Avatar
Tech Enthusiast
2001 Maxima
1998 Pathfinder
2001 maxima 20th aninvers
 
Join Date: Oct 2006
Location: Mountain house. Ca
Posts: 281
Thanks: 1
Thanked 14 Times in 13 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

the idle and timing can be adjusted with the nissan tool but not suppose to tell customers about it doh! but i have in the past adjusted these items when no other problem is present.....by the way is one of the motor mounts broken?
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 02-21-2008, 09:48 AM
plee52's Avatar
Registered User

2008 Altima Coupe
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default Rough Idle

They (Nissan Techs and Precision Z) are all telling me that the motor mounts are fine. I know that WAS one of the possible culprits. Hope they are right!
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 03-03-2008, 08:36 AM
Dr. Laplace's Avatar
Registered User

2008 Altima Coupe 3.5 SE
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

Well... they DID take the roughness off on my car, and actually the gas milleage improved slightly.
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 03-03-2008, 08:39 AM
plee52's Avatar
Registered User

2008 Altima Coupe
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default Rough Idle

What did they do to take it away???
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 03-03-2008, 08:42 AM
Dr. Laplace's Avatar
Registered User

2008 Altima Coupe 3.5 SE
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

They said that the timing was off, so they adjusted it. And just like that, the problem was gone.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
2008, coupe, idle, rough

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 03:54 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.6.0
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.